Deportees klara för Brännbollsyran 2015

Download Deportees lägger turnépremiären på Brännbollsyran 2015

Citat:
- ”Sveriges bästa band. Punkt. Nya albumet som släpps i vår kommer med all sannolikhet bli ännu en juvel i bandets låtskatt.
Turnépremiären på Brännbollsyran kommer bli exklusiv, maffig och bandets största spelning i Umeå någonsin."

David Arkhult - Festivalgeneral, Brännbollsyran


Deportees är första namnet ut till Brännbollsyran 2015.

Trots att bandets trummis Thomas Hedlund turnerat flitigt med franska Phoenix och att Anders Stenberg åkt världen runt som Lykke Lis gitarrist så har Deportees jobbat hårdare än någonsin. Producenten Måns Lundberg har hyllats för sitt arbete med Håkan Hellströms senaste album.
Nu håller han på och producerar Deportees femte album som släpps i vår. Bandet har valt att lägga turnépremiären och enda spelningen i Umeå på Brännbollsyran 2015.

Deportees består av bröderna Anders och Peder Stenberg, Mattias Lidström & Thomas Hedlund. Bandet bildades i Umeå 2003 efter en lång resa kantad av skateboard, punk, soul och popmusik. 2004 kom debutsingeln Arrest Me ’Til It Hurts och alltsedan dess har Deportees varit i ständig utveckling.

– Varje gång vi hör riktigt bra musik, livsavgörande musik, så frågar vi oss: ”hur har de lyckats och kan vi också?” – för att sedan leta svaret. I slutet av den jakten finns det antingen ingenting alls eller så har vi blivit ett bättre band.

Medan debuten ”All Prayed Up” (2004) var ett eklektiskt uppror mot den slentrianmässiga äktheten som, åtminstone då, ofta förknippades med ett smutsigt sound och återhållsamma gester så var det andra albumet ”Damaged Goods” (2006) en musikaliskt mörkare historia efter vilken de också förlorade såväl skivkontrakt som en bandmedlem. Tredje albumet ”Under the pavement – the beach” (2009) blev revanschen. Skivan blev deras dittills största framgång med fantastiska recensioner och underbara spelningar. Bandet tilldelades också P3-Gulds pris för Årets Pop. Segertåget fortsatte med fjärde albumet ”Islands & Shores” 2011 med ett av årets mest hyllade album.

– Oavsett om det har varit befogat eller inte så har vi alltid närt en slags underdogmentalitet. Med varje detalj, varje melodislinga och varje rytmisk figur har vi velat försäkra oss om att folk skulle fatta. Med nya skivan har vi förvandlats från ett band som var måna om att dirigera lyssnaren till ett band som vågar lita på lyssnaren. Antingen hör man vid första lyssningen eller så hör man vid sjätte. Eller så fattar man inte alls och då får det vara så.


Brännbollsyran 29-30 maj 2015 - Campus - Umeå

Brännbollsyran är ett unikt evenemang. Det är både en av Sveriges största musikfestivaler och VM i Umeås nationalsport, Brännboll. Festivalen sålde slut 2014 med 12 000 sålda biljetter och antalet anmälda lag i cupen ökade till 370.

#brännbollsyran
Duration: 00:41 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps
Deportees klara för Brännbollsyran 2015
Duration: 01:51 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps
Deportees klara för Brännbollsyran 2015
Duration: 01:33 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps
Deportees klara för Brännbollsyran 2015
Duration: 02:14 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps
Deportees klara för Brännbollsyran 2015
Duration: 04:19 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps
Deportees klara för Brännbollsyran 2015
Duration: 03:26 FileType: mp3 - Bitrate: 320 Kbps

Deportees klara för Brännbollsyran 2015

Deportees klara för Brännbollsyran 2015